T-paidasta mekko ompelematta ja ommellen

Vähän venähti tän postauksen kanssa, vaikka yritin käyttää tän vapaapäivän tehokkaasti. Nyt on ensimmäinen työviikko, mikä vie aikalailla voimia, kun kaikki on vielä niin uutta ja jännittävää. Ja sen lisäksi mua piinaa kurkkukipu ja ilmeisesti orastava flunssakin, vaikka niiltä koko kevään ajan vältyinkin. Yritän nyt vaan suoriutua parhaani mukaan, joten postailen sen verran mitä ehdin ja jaksan – enemmän taas sitten, kun voimia riittää.

Tässä kuitenkin postausta tän päiväisestä diy-projektista, jossa muokkailin pilviprinttisestä isosta t-paidasta kesämekon. Tässä on samasta mekosta kaksi versiota: toinen, jossa ei tarvita ompelua lainkaan, sekä oman lopullisen versioni, jossa viimeistelin t-paidan lopullisesti mekoksi ompelemalla.

t-paidasta-mekko-ompelematta

T-paidasta mekko ompelematta

Ompelematta t-paidasta saa mekon, mikäli kaula-aukko on sopivan kokoinen. Eli että se pysyy sopivasti rinnuksilla, kun kädet nostaa kaula-aukon ylitse. Vaihtoehtoisesti siitä saa myös hameen, jos paidan antaa valahtaa vyötärölle.

Tää on tällainen ”taskumekko”-malli, että hihat tungetaan sisäpuolelle ja mekko pysyy kasassa vyön avulla. Hihoista voi tehdä lopullisesti taskut, jos ne ompelee umpeen ja tunkee samalla tavalla sisäpuolelle. Mulla oli tässä t-paidassa vähän huonot hihat, että niistä olisi ollut taskuiksi.

t-paidan-muodonmuutos t-paidan-muodonmuutos

Kun t-paidasta tekee mekon ilman ompelua tai leikkaamista, mekon voi vielä tarvittaessa palauttaa paidaksi. Mä olin kuitenkin päättänyt jo silloin tän paidan kirpparilta ostaessani, että tää saa luvan muuntautua kesämekoksi, joten saksiin tarttuminen ei pelottanut.

T-paidasta mekko ommellen

Leikkasin ja ompelin suoran linjan kaula-aukosta jonnekin kohti paidan helmaa (kts.alla oleva kuva).

Jos kaula-aukko olisi ollut liian suuri, tuossa vaiheessa sitä olisi ollut helppo kaventaa. Halusin mekosta rennon, joten en ommellut siitä liian kapeaa ja tiukkaa makkarankuorta.

t-paidan-muodonmuutost-paidan-muodonmuutos t-paidan-muodonmuutos

Sen verran kesäistä meininkiä. 🙂 Aika söpö, eikö? En muuten millään malttaisi päästä höpöttämään Wien-reissun juttuista, mutta sitä saa odottaa siihen asti, että ollaan ensin saatu matkakuvat jaettua kaikkien reissussa olleiden kesken. Ja niitä kuvia on PALJON. Mutta nyt pitää päästä nukkumaan, huomenna aamuvuoro…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

  1. Tosi hyvä idea! Täytyykin pitää kirppareilla silmät auki, jos sattuisi bongaamaan riittävän isoja t-paitoja muokattavaksi. 🙂

    1. Kiitos! Niin kannattaa, koskaan ei voi tietää miten siisti t-paita voi osua kohdalle! 🙂

  2. Aivan ihana idea! 😀 Täytyy kaivaa sopiva paita ja kokeilla. Kiitos!

  3. Moikka! Kysymykseni ei nyt liity postaukseen, mutta miten paljon matematiikkaa teillä koulussa on, ja onko se vaikeaa? 🙂 itse haaveilen arkkitehdin opinnoista, mutta matematiikassa en olekaan niin hyvä. Vahvuuksiani on pinta-alat ja prosentit 😀 Mietinkin sitten, tulenko pääsykokeissakaan pärjäämään matikan osalta!

    1. No suoraan sanottuna meillä ei ole ollut yhtään matematiikan opetusta koko vuoden aikana, joten sen puolesta no worries. 🙂 Tietenkin matikkaa tarvitsee aina välillä, mutta ei mitään haastavaa, ja onhan laskimet keksitty. Ainoa missä sitä matikkaa todella tarvitsee, on se pääsykokeiden matematiikan koe. Sen tehtävät perustuvat lukion pitkään matikkaan, missä en itsekkään ollut mikään kovin hyvä. Kirjoitin yo-kokeissa matikasta C:n ja sain matikan pääsykokeissa osapuilleen keskiarvon verran pisteitä. Päästäkseen läpi pitää saada vähintään kaikkien kokeen suorittaneiden saamien pisteiden keskiarvosta 40%. Viime vuonna keskiarvo taisi olla 20, joten läpi pääsi kahdeksalla pisteellä. Se ei vaadi kuin parin tehtävän saamista kokonaan oikein, mutta niistä tehtävistä ei voi tietää, mitä siellä kokeessa kohtaa. Kannattaa kattoa Dia.fi -sivuilta vanhoja matikan pääsykoetehtäviä, harjoitella niiden ja sen tyyppisten tehtävien kanssa. 🙂 Kirjoitin näistä samoista aiheista aiemmin tänä vuonna täällä.

    1. Varmaan aika monestakin paikkaa, ite ostin tän kirppikseltä mutta alkuperäinen ostopaikka on Monki. 🙂 Tuollaisen hippimäisen kuosin pystyy kyllä jotenkin värjäämään itsekin, kloriitilla siniseen paitaan tai sinisellä värillä valkoiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *