Näin teet helposti muistilapputaulut pannualusista

Jossain vaiheessa välähti sellainen idea, että eteiseen pitäisi saada jonkinlainen muistitaulu. Sellainen, johon voisi kirjoitella ylös, mitä kotoa lähdettäessä pitää muistaa ottaa mukaan, kuten vaikka kotiavaimet, joku koulutyö tai ihan kohta haisemisen aloittava roskapussi. Ihan alkuun suunnitelmissa oli toteuttaa tuo jonkinlaisena liitutauluna, mutta jotenkin se idea muotoutuikin sellaiseen nastatauluversioon.

Mä en oo ihan varma, mistä tää ajatus sai alkunsa, en jaksa itsekään uskoa että olisin ihan tyhjästä tän idean polkaissut. Luultavasti oon selannut ajatuksissani Pinterestissä jonkun samantyyppisen väkerrelmän ohitse, jolloin idea jäi alitajuntaan ja palasi myöhemmin jossain muussa tilanteessa mieleen.

Mutta tässä olisi kuitenkin ohjeet mun askartelemien muistilapputaulujen tekoon!

diy-muistilapputaulu-pannualusista-ohje

Itse käytin muistilapputaulujeni tekoon Ikean pannunalusia (eli näitä, joissa materiaali on korkkia), puuvillakangasta (tai jotain sen tyyppistä), niittejä ja niittipyssyä. Liimakin varmaan olisi tarvittaessa toiminut niittien sijaan. Ja sitten tietty niitä muistilappuja sekä nastoja. Mä löysin sellaisille tavallisille tylsille ilmoitustaulunastoille vähän söpömmät versiot Tigerista, niitä oli noiden värikkäiden lisäksi myös mustavalkoisina setteinä.

Lisäksi tarvitaan kaksipuoleista kiinnitysteippiä tai jotain vastaavaa, jotta taulut saadaan pysymään tukevasti seinällä. Ei näitä kumminkaan naulata kannata, ovat sen verran kevyitä. Itse löysin tuollaista teippiä ihan S-Marketista, eli ei tarvinnut sen kauempaa lähteä etsimään.

Listasta ja kuvasta jäivät uupumaan kynä ja sakset, mutta ne ovat yleensä sellaisia, jotka löytyvät lähes jokaisesta kodista.

diy-muistilapputaulu-pannualusista-ohje
diy-muistilapputaulu-pannualusista-ohje

Piirrä ja leikkaa kankaasta sopivan kokoinen pala. Jos kankaassa on minkäänlaisia ryppyjä tai taitoksia, niin se kannattaa silittää tässä välissä, ennen kuin kiinnittää kankaan pannunaluseen.

diy-muistilapputaulu-pannualusista-ohje

Niittaa kangas ensin pääsuunnista kiinni pannunaluseen – ”joka ilmansuunnasta” eikä vain noista kahdesta mitä mun kuva esittää – ettei kangas ala vaeltamaan.

Huomioi myös, että kangas on riittävän kireällä, ettei se ala kupruilla, ja jatka niittaamista pieniä taitoksia tekemällä. Varo ettet niittaa sormeesi.

diy-muistilapputaulu-pannualusista-ohje

Tässä näkyy mun kummatkin taulut. Tuon norsukuvioisen eli ensimmäisen version kanssa kävi pieni arviointivirhe, tuli vähän turhan paljon kangasta enkä voinut niitata ihan tasaisesti, jos halusin norsukuvion tulevan ihan keskellä. Mutta eipä se kääntöpuolen ulkonäkö oikeastaan mitään lopputulokseen vaikuta.

diy-muistilapputaulu-pannualusista-ohje

Lopuksi laitetaan muutamat pienet palat kaksipuoleista kiinnitysteippiä taulujen nurjalle puolelle ja asetetaan taulut kiinni sinne minne ne haluaa.

Yleensä tällainen teippi tarttuu aika tiukkaan (johan sen nimessäkin lukee ”permanent”) ja jostain haperosta seinästä saattaa taulua irroittaessa lähteä maalipintaa mukana, joten ei kannata laittaa liian isoja paloja teippiä.

Mä tein nämä Espoon päässä enkä omassa kodissani, joten länttäsin taulut esittelykuvia varten ihan vain normaalilla teipillä kiinni seinään, jotta pysyivät pakoillaan sen aikaa, että sain räpsäisyä parit otokset.

diy-muistilapputaulu-pannualusista-ohje

Ja tällaiset näistä tuli, aika suloiset, vai mitä tykkäätte?

Ajattelin aluksi sommitella kummatkin taulut kotioven viereiselle seinälle, mutta laitankin sinne vain yhden. Siihen voi tökätä sellaiset muistilaput, jotka pitää huomata juuri ennen lähtöä, sekä vaikkapa avaimet roikkumaan: viimein on niillekin joku oma paikka, etteivät ne vain pyöri epämääräisesti jossain päin kämppää. ’

Norsutaulun sijoitan varmaan keittiönpöydän viereen, siellä mä kuitenkin yleensä aina kykin tietokoneen, koulutehtävien tai ruuan äänessä.

Nämä pari taulua riittävät mulle, kun en mä oikeastaan pahemmin muistilappuja viljele – en ainakaan siinä määrin, että näistä tila loppuisi. Tai jos loppuu, niin lisää ei ole vaikea tehdä. Ja tietenkin jos joku haluaa tehdä tällaisista suuremmankin osan sisustustaan, niin voi vaikka ripotella koko seinän täyteen muistilapputauluja eri kuoseissa ja väreissä. Sellainen voisi olla aika hauskakin. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

16 Responses

 1. Kiva idea! Mun on pitänyt muutenkin tehdä tällainen hiirimatoksi, mutta hyvin toimii kyllä noinkin. 😀

 2. Hyvä idea, meillä on kans tuollainen systeemi, mutta se on tehty styroksista ja siinä on koukut avaimille, kuulokkeille ja roikkuupa siinä nykyään kalenterikin 😀 Mulle on siis ihan ehdoton jonkinlainen muistitauluhommeli, johon saa kiinnitettyä muistilappuja.

  Eppu,
  kotonatehtyja.blogspot.fi

  1. Kiitti. 🙂 Styroks varmaan ajaakin materiaalina hyvin saman asian kuin korkki! Mulle myös, varsinkin kun jääkaapin oveen ei oo eksynyt vielä yhtään magneetteja, joihin niitä lappuja kiinnitellä. 😀

 3. Ihana idea! Tänään muutenkin blogiasi selailin ja sain niiiin paljn ihania ideoita. Sait muuten uuden lukijan:)

  1. Ole hyvä vain! Hauska kuulla, tosi hienoja lahjoja oot tehnyt! :>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *