DIY – Näyttävä ruusu suodatinpusseista

suodatinpussi-ruusu-diy

Vaikka eilinen ylioppilasjuhliin liittynyt luukku oli lennosta keksitty, tämän päivän aiheen olin jo ennalta päättänyt, vaikka sekin liittyy yo-juhliin. Ajattelin, että itsenäisyyspäivä on hyvä kohta poiketa vähän joulukaavasta, mutta nähtävästi sitä voi poiketa muutenkin. Ei ole niin pilkuntarkkaa. Paitsi että tämäkin nyt myöhästyi hiukan oikean päivämäärän puolelta.

Ruusukortista siirrytään siis luistavasti itse ruusuun, joita tuoreet ylioppilaat yleensä juhlapäivänään suurelta määrin saavat. Oikeiden ruusujen kauneus ei yleensä kovin kauaa kestä, joten mä päätin tehdä vähän kestävämmän ruusun, käyttäen materiaalina suodatinpusseja.

Suodatinpussiruusut sopivat hyvin niin lahjaksi kuin monenlaiseen juhlaan koristeiksi.

Itse sain kaavat joskus baltiarallaa vuosi sitten Gräsasta, mutta samantapaiset voi tulostaa itselleen tästä pdf-tiedostosta. Omat kaavani olivat samanlaiset, mutta viimeinen terälehtimalli yksittäiset terälehdet olivat kaikki samaa kaavaa, jota sitten toistin niin pitkään, kunnes tuntui olevan riittävästi.

suodatinpussi-ruusu-diy

Ruusun takoon tarvitset

 • suodatinpusseja
 • vihreää kasviteippiä (sitä jonka liimapinta tulee esiin venyttäessä)
 • rautalankaa
 • sakset
 • mahdollisesti myös vesivärejä tms ruusujen värjäämistä varten

Tulosta kaavat. Piirrä ja leikkaa suodatinpusseista kaavojen mukaisia terälehtiä.
Aloita pienimmästä eli 1.-terälehtimallista, kierrä se rautalangan toiseen päähän ja liimaa/teippaa kiinni.

Itse tein ensin kokeiluruusun teippaamalla terälehdet kiinni, mutta tulin siihen tulokseen, että jos haluaa niiden varmasti pysyvän, kannattaa ne myös liimata. Varsinkin viimeiset, yksittäiset terälehdet. Etukäteen liimaaminen on hyvä varatoimi, mutta valmiista ruususta irronneiden terälehtien takaisin koloihinsa liimaaminen onkin sitten vaikeampaa.

Jatka samaa numerojärjestyksessä 2.-4.-terälehdillä. Toista yksittäisiä terälehtiä sen verran kuin koet tarpeelliseksi, itse laitoin yhteensä X määrän viidettä terälehtimallia.

Haro kukkaa sormilla auki, ja kiharra vähän terälehtien reunoja saksilla, varovaisesti etteivät terälehdet irtoa. Jos kukka on mielestäsi liian avonainen, voit huomaamattomasti liimailla terälehtiä pienistä kohdista kiinni toisiinsa sellaisella liimalla, joka kuivuessaan muuttuu läpinäkyväksi.

suodatinpussi-ruusu-diy

Joo huomasin vähän myöhässä, että siellä on kirjoitusvirhe…

suodatinpussi-ruusu-diy


Lopullinen määrä terälehtiä.

suodatinpussi-ruusu-diy
suodatinpussi-ruusu-diy


Lisätty pienet verholehdet ja kiharrettu terälehtiä.

suodatinpussi-ruusu-diy

Ruusun värjäys ja maalaus

Jos haluat ruusustasi värillisen, suosittelen maalaamaan terälehdet ennen, kuin kiinnität niitä yhteen ruusuksi. Ainakin ne uloimmat, 5.-terälehdet.

Terälehdet kannattaa kostuttaa ensin vedellä, jotta vesi-/peiteväri leviää terälehdille pehmeän luonnollisesti. Väreillä kannattaa leikkiä, itse lisäsin punaiseen ruusuun violettia, joka loppujen lopuksi teki ruususta paljon luonnollisemman näköisen, kuin mitä se oli sitä ennen.

Tai jos teet ensin kukan ja sen jälkeen vasta päätät haluta värjätä kukan, voit myös tehdä tämän ohjeen mukaisen värjäyksen vain kukan reunoihin.

Itse maalasin koko kukan vasta ruusun teon jälkeen, eikä se ollut kovin hyvä idea.

Koko ruususta tuli ihan muodoton ja löysä, ja jouduin kuivaamaan sitä hiustenkuivaajalla. Onneksi terälehtien reunat sai kuivumisen jälkeen kiharrettua hiukan uudelleen, ja pienellä liimailulla itse ruusunkin sai ihan normaalin ruusun malliseksi.

Ruusun lehdet

Taivutin rautalangasta kuvanmukaisen ristin (tuolla ylhäällä samassa kollaasissa, jossa on esitetty ruusun teon alkuosa), jonka päällystin vihreällä kukkateipillä. Liimasin jokaiseen rautalankasakaraan vihreät suodatinpussilehdet vastakkain, että rautalankasakara jäi kahden lehden väliin.

Näiden ruusujen teon tekniikan oppii kyllä vain harjoittelemalla, ja ensimmäinen yritys tuskin onnistuu. Oma ensimmäinen ruusuni ei onnistunut ollenkaan, siitä tuli levähtänyt ja muodoton, mutta toisesta sentään sai pienien vaikeuksien kautta ihan esittelykelpoisen yksilön.

suodatinpussi-ruusu-diy
suodatinpussi-ruusu-diy
suodatinpussi-ruusu-diy
suodatinpussi-ruusu-diy
suodatinpussi-ruusu-diy
suodatinpussi-ruusu-diy

Aika suuri kuvamäärä samasta aiheesta, mutta tuntui hyvältä vähän fiilistellä lopputulosta. 🙂

Kun ruusun sitten vielä paketoi tuollaiseen läpinäkyvään ”lahjapaperiin” joihin kukat on tapana laittaa, lopputulos oli hyvinkin aidon näköinen. Ainakin tämä ruusu olisi päätynyt uuden ylioppilaan muiden ruusujen joukkoon maljakkoon, jos en olisi etukäteen huomauttanut, että sitä ei sinne kannata laittaa. Kiva lisä ruusulle olisi tietysti voinut olla se, jos ruusun mukana olisi antanut lahjaksi myös jonkun sille sopivan maljakon, mutta sellaisen hankkimiseen tai tekemiseen ei tällä kertaa ollut aikaa.

ps. Hyvää itsenäisyyspäivää! ❤

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

 1. ihan mielettömän hieno!! hyvä idea muutenkin tollanen "kestävämpi ruusu. oot kyl luova ei voi muuta sanoo 😀

 2. oi vitsi miten kivat nämä ruusut 🙂 Mun oli pakko kokeilla myös, ja sainkin väsättyä parit yo-ruusut (kuva blogissa)! Muutenkin blogisi on valtavan sympaattinen, jään ehdottomasti seuraamaan. Vaikutat niiin ihanan aidolta ja sympaattiselta!! 🙂

  lifestyle96.blogspot.fi

  1. Kiitos paljon kehuista, tosi ihana kuulla, kunnon päivänpiristyskommentti! ❤ Kävin kattomassa, tosi nätit ruusut olit saanut tehtyä! Niiden saajat tykkäävät varmasti! :>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *