Värioksennus vuodenaikacornish rex kissa
natural ginger luonnollinen punapää blogi


Aina ei vaan huvita meikata. Vai pitäisikö ihohuokosiaankin hävetä ja peitellä?

arkkitehtiopiskelija blogi
arkkitehtiopiskelija blogi

Syyskuu, huomenna alkaa kolmas viikko mun Tampere-elämää. Se on muuttopäivä, eli luennot joutunevat jäämään väliin. Nyt alkavat pikkuhiljaa ihan opiskelutkin, vaikka oheistapahtumissakaan ei kyllä loppua näy enkä edes meinaa pysyä perässä, milloin on mitäkin. Se painui mieleen, että syyskuun puolessa välissä on ensimmäiset pikkujoulut. Ei voinut olla painumatta, kun koko ajatus kuulostaa niin hullunkuriselta.

Dippainssien näkökulmasta arkkarien opiskelu on semmosta kivaa askartelua ja piirtelyä ilman sen kummempaa aivojen käyttöä, haha. Tokihan tää voi hauskaa olla ja hyvä vaan jos on, mutta sen tiiän ettei tää ihan helppoa tule olemaan. Enkä odottanutkaan että tulisi. Pitäisi nyhtää inspiraatioita ja näkemystä tyhjästäkin, pitäisi olla rohkeutta ja taitoa esittää ja vakuuttaa muut omien ideoidensa puolelle. Ei se oikeesti ole mitään helppoa.

Mutta onneksi kaikkea ei tarvitse osata heti, vaikka taitamattomuus ja omien tietotaitovajeidensa tiedostaminen osaakin olla stressaavaa ja ahdistavaa. Miksi me käytäisiin kouluja, jos osattaisiin kaikki jo etukäteen? Mitä jos me kaikki synnyttäisiin täydellisinä, miltä maailma näyttäisi? Miltä me näytettäisiin, jos kukaan ei edes tarkalleen tiedä, miltä täydellisyys näyttää, kun sitä ei edes voi saavuttaa vaikka sitä kuinka tavoittelisi? Helpompaa pyrkiä tyytyväisyyteen kuin täydellisyyteen, mutta menee kyllä elämä mutkikkaaksi, jos osaa olla tyytyväinen vasta kun on täydellinen.

Sanoja vaan tipahtelee ennen kuin mä edes ehdin ajatella loppuun asti. Päässä on taas yhtäkkiä niin paljon kaikkea, mä luulen että se on syksy joka sen tekee. Kesällä kaikki on vain sellaista autuaan vihreää, mutta syksy sotkee maailman kaikilla eri väreille ja tunteilla. Syksy on muutosta, sellainen sekava sekoitus sekä alkua että loppua. Syksy on valkoisen talven värikäs kynnysmatto. Mä rakastan alkusyksyä, vihaan loppusyksyä. Rakastan sitä värien sekamelskaa, vihaan sitä rumaa ruskeaa loppua, jolloin vain lasketaan päiviä ensilumeen. Mitä syksy on teille?

Facebookissa on muuten mun kännykällä kuvaama ja editoima video torstailta yhdestä tulishowsta, joka meille esitettiin, kun oltiin Ylöjärvellä yhdessä tapahtumassa. Siinä on muutama ihan onnistunutkin kohta, mutta en jaksa ladata sitä erikseen youtubeen ja sitten tänne, eikä nyt oikein ole aikaakaan. Oon ekaa kertaa koneella viikkoon, outo tunne. Tää viikonloppu humahti ohi taas ihan älyttömän nopeasti, loppui ennen kuin ehdin edes tajuta.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *