Oma mökki, unelmissani

Kauniit maisemat, luonnon rauha, raikas meri-ilma, metsä täynnä mustikoita, elämän perusedellytykset kuten kaivo ja huussi, sekä vähän luksusta kuten aurinkopaneeleilla sähköä. Mitä muuta sitä rentoutuakseen tarvitsisi? En mä ainakaan osaa sanoa.

Joskus olisi ihana omistaa oma mökki. Sellainen sopivan kokoinen, jostain tuolta saaristosta meren ääreltä mieluiten, kun siitä juuri nimenomaan itse nautin. Tämä mökki, jossa nyt oltiin muutaman päivän vierailulla, on meidän perheen tuttujen omistama, ja ollaan saatu käydä siellä samassa paikassa kesäisin lomailemassa jo jostain vuodesta 2003 lähtien. Siinä ajassa tuohon mökkipaikkaan on ehtinyt jo kasvaa aika vahva side, vaikkei se oma olekaan. Siellä ovat syntyneet kaikki ne lapsuudenmuistot kaarnalaivojen veistelystä, kalastamisesta, marjastamisesta ja siitä kutkuttavasta jännityksestä, kun ekoja kertoja sai itse ohjata venettä.

Vaikka mökki vaatii ylläpitoa ja hoitoa ja rahaa, se ei poista sitä haavetta, että joskus vielä omatkin mukulat saisivat kokea mökkeilyn rauhoittavuuden ja sen luonnonhelmassa temmeltämisen ihanuuden – se on niin hyvää vastapainoa tälle tämän päivän hektiselle ja kaikesta elektroniikasta riippuvaiselle ja elämäntyylille. Ja semmoiset yksinkertaiset fyysiset työt, kuten marjojen poimiminen, veden kantamisen ja halkojen hakkuu, osaavat olla tosi terapeuttisen rentouttavaa puuhaa.

Näistä tunnelmista on nyt kyllä ehtinyt jo kulua vähän aikaa, ja seesteiset tunnelmat ajettiin aika tehokkaasti ylitse kaikella kiireellä ja stressillä, mitkä tuon Lähiöfestivaalin valmistelukiireet toivat mukanaan. Palaisin saariston, meren ja luonnon rauhaan mielelläni samantien, viettämään viimeisen lomaviikon oikeasti lomailemalla, mutta minkäs teet. Tommoset mökkeilypäivät on niin harvinaista herkkua!

Onko teillä omaa mökkiä tai jotain vakkaripaikkaa, jossa viettää lomia?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

10 Responses

 1. Isovanhemmillani on mökki, joka on kuin toinen koti. 🙂 Lisäksi vanhempani päättivät repäistä ja myivät kaupunkiasuntonsa ja muuttivat saaristoon pieneen 40 neliön mummon mökkiin, luulen että siitä paikasta tulee myöskin erittäin rakas! Ja kaiken tämän sepustuksen jälkeen voi varmasti vain päätellä mikä oma unelmani myöskin olisi… 😀

  1. Oijoi, kuulostaapa ihanalta! Meillä ei ole suvussa mökkiä, mikä on sinänsä sääli, mutta ehkä me oltais sitä sukupolvea joka vois tehdä asiaan muutoksen! 😀

 2. Ihania kuvia! Itselle on kans meri nimenomaan se juttu, ei niinkään järvimaisemat vaikka nekin ovat kauniita. Merta opin pelkäämään jo pikkulapsena, haha. ;D

  Mietin myös tuota, että miten ihmeessä päälle parikymppiselle ihmiselle mökkiviikonloput ovat harvinaista herkkua? Mulla on siis sama homma: nautin käydä vanhempien kesäpaikassa, mutta silti muka kiire aina kaikkialle muualle. Tänä kesänä olen päässyt sinne vain kahdesti! Syksyisin nuo paikat ovat kyllä vielä tunnelmallisempia, jos malttaa lähteä. 🙂

  1. Kiitos! 😀 Jooo mullakin on nimenomaan meri se mitä rakastan, mutta sillä lienee vaikutuksensa, että oon asunut meren äärellä lähes koko ikäni. 🙂

   Se on tosi sääli kun mökille ei pääse useammin. 🙁 Mä en oo muutamana aikaisempana vuotena päässyt tuonne mukaan silloin kun muut ovat mennees, koska mulla on ollut siihen päälle kesätöitä! Nyt oli eka kesä vuosiin, kun pystyi joustamaan päästäkseen tuonne mukaan, vaikkei voitukaan olla koko viikkoa niinkuin muu perhe. Jos meillä olisi oma mökki, tässä voisi olla eri tilanne, mutta kun ei niin ei. 🙁 Oli tosi surku lähteä tuolta vain muutaman päivän jälkeen, just kun siihen alkoi tottua!

 3. Upeita kuvia, näistä välittyy just sellanen rento mökkifiilis! 🙂

 4. Oot niin oikeessa ! Nykyajan lapset ei saa kokea tota ihanaa mökkielämää. Mä niin kaipaan sitä, onneksi ollaan vuokrattu mökki syksyksi. Vaikkei se oma ole, niin pääsee silti pois täältä kaupungin vilinästä, vaikka kaupunki elämää rakastankin, niin silti tekee hyvää päästä pois täältä hetkeksi 🙂 Sulla on muuten todella hyviä kuvia aina, upeita !

  1. Jep, ei ainakaan ne lapset joiden vanhemmilla ei ole mitään sukumökkiäkään. :/ Onneksi mun vanhemmat pitää mökkeilystä ja juurikin siitä "oikeasta lomailusta eli pois kaupungin vilinästä lähtemisestä" niin että mekin ollaan saatu kokea kesämökkeilyä lapsuudessamme! Toivon sitä samaa kokemusta myös mun lapsille tulevaisuudessa, siksi omasta mökistä niin paljon haaveilenkin. 🙂 Kiitos paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *