Faktoja pöydällä

Mulla on roikkunut tää postaus jo vaikka kuinka kauan, en vaan oo löytänyt sopivaa kohtaa tehdä tätä loppuun asti ja julkaista. Nyt kun se flunssa viimein puski tiensä tähänkin osoitteeseen, ajattelin että voisin tämän nyt vääntää loppuun viimeaikojen kännykkäräpsäisyjen kuvittamana. Mua heitettiin näillä haasteilla jo muutama kuukausi sitten, mutta kuten näkee, toteutus venähti aika pitkälle…

Haasteen tarkotuksena on haastaa blogeja, joissa on alle 300 lukijaa ja antaa blogeille näkyvyyttä.
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 faktaa itsestään
2. Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä uusille haastetuille
4. Pitää haastaa 11 bloggaajaa, joilla on alle 300 lukijaa
5. Haasteessa tulee lukea kenet on haastanut ja kertoa se haastetuille
6. Eikä saa haastaa sitä joka haastoi sinut

11 faktaa minusta

1. Rakastan joskus askarrellessa ja sellaista Erikeper-tyyppistä liimaa käyttäessä sotkea sormet tahalteen siihen liimaan, jotta voin sen kuivuttua repiä sitä liimaa pois. Se tuntuu niin hauskalta, ihan kuin kuorisi ihoa irti.

2. Aina kun keskityn tosi kiinteästi johonkin, pureskelen ja ”syön” mun huulia niin, että jossain vaiheessa maistuu rauta suussa…

3. Mun korvat ”jäätyy” tosi herkästi. Kuten esimerkiksi kesällä pyöräilyn pienestä viileästä viimasta, talvisin heti jos ei ole pipoa päässä, sisätiloissakin vaikkapa ryhmäliikuntatunneilla liikkumisen ja salin ilmastoinnin voimasta. Ja tuosta korvien jäätymisestä aiheutuva olotila muistuttaa sellaista päänsäryn ja oksetuksen sekoitusta.

4. Ihailin joskus ala-asteella mun kaverin hienoja hammasrautoja ja halusin kovasti itsellenikin sellaiset. Ja semmoiset myös sain, tosin ihan oikeistakin syistä kuin vain siksi, että halusin.

5. Mun toiset korvisreiät ammuttin vähän vinoon, niin että kun niihin laittaa nappikorvikset, ne sojoittavat (ainakin mun mielestä) eri suuntiin. Huomasin tämän kuitenkin vasta liian myöhään enkä tehnyt asialle heti mitään, eivätkä ne reiät mene enää umpeen! Ärsyttävää.

6. Mulla on päähänpinttymiä vaatteiden suhteen. En voisi pukea päälleni mitään missä on näkyviä nappeja (mun harmaa villakangas on tähän asti ainoa poikkeus), vihaan farkkutakkeja, vaaleanpunainen ei sovi mun hiuksiin ja joskus viime kesänä (tai jo vähän aiemmin) suosioon nousseet korkeavyötäröiset ”shortseiksi revityt levikset” muistuttavat mun mielestä lähinnä mun vanhempien mökkityyliä.

7. Mun hiukset ovat tylsät kun ne ovat aina samalla tavalla, mutta samaan aikaan ne ovat kuitenkin liian hyvin, että jaksaisin tehdä niille mitään tai opetella tekemään kampauksia. Siinä missä suurimmalla osalla hiuskriisit iskevät syksyisin, mä kohtaan ne keväisin. Viime keväänä kokeilin oranssia, ja nyt pohdin, mitä tällä kertaa oikein keksisin. Yksi idea olisi alkaa harjoittelemaan niiden kampausten tekoa.

8. Mä tarvitsen nukkuessa semmoisen pikkutyynyn, jota pitää vatsan päällä tai alla, riippuen siitä mitenpäin nukun. Jotenkin tuntuu että se pitäisi mun vatsan kasassa, kuulostaa ehkä hassulta mutta tekee mun olon mukavammaksi.

9. Tiuku on jo yli 7 vuotta vanha katti, hui! Näyttää kyllä edelleen niin pieneltä ja pentumaiselta karvattomalta rotalta, etten voi ajatella sitä jo noin ”vanhana”.

10. Silloin joskus kun on juhlat ja tulee juotua ja oltua enemmän tai vähemmän huppelissa, mä saatan kirjoittaa tai laittaa jonkun kaverin kirjoittamaan mun iPhonen muistikirjaan jotain juttuja, kuten jonkun henkilön tai biisin nimen. Oikeastaan mitä tahansa johonkin sellaiseen liittyvää, jonka voisin kuvitella unohtavani illan aikana, mutta jonka haluaisin kuitenkin seuraavana päivänä muistaa. Sinänsä ihan järkevä taktiikka, mutta joskus on hämmentävää, kun siellä muistikirjassa on jotain outoja sanoja ja nimiä, joita en osaa yhdistää mihinkään.

11. Mä en oo koskaan tuntenut huonoa omatuntoa siitä mitä oon syönyt. Syksyllä juttelin muutamien kavereiden kanssa ja olin ihan ymmälläni, kun lähes kaikki kertoivat tuntevansa huonoa omatuntoa, jos liikkuu liian vähän tai syö liian paljon tai liian epäterveellisesti. Mä en tunne mitään omatunnon kolkutusta tai morkkista, vaikka olisin syönyt miten tahansa epäterveellisesti ja ollut harrastamatta yhtään mitään liikunnan tapaistakaan. Korkeintaan silloin tunnen huonoa omatuntoa, jos meidän perheen jääkaapissa on jotain hyvää ja mä ahnehdin sieltä enemmän, kuin mitä omaan osuuteeni kuuluisi….

rinsessan kysymykset:

1. Yliopisto vai AMK ja miksi? — Vastaan yliopisto, koska itsekin opiskelen sellaisessa.

2. Lempikosmetiikkatuote (mikä se on ja merkki)? — En tiiä, sanotaan vaikka Lancomen ripsiväri.

3. Sataako siellä lunta JUURI NYT? — Ei tietääkseni.

4. Lempiyoutubettaja? — En osaa sanoa, en seuraa mitään.

5. Neulotko? — Joo, mutta en tällä hetkellä.

6. Lempileffa? — Ehkä RED tai The Notebook.

7. Lempipeli? (lautapeli,ps3 peli yms.) — En oikein pelaa mitään, ainoa omistamani peli lienee Sims3. Sitä saattaisi huvittaakin pelata, pääsisi rakentelemaan taloja, mutta tässä mun läppärissä ei oo levyasemaa…

8. Kirjoitatko päiväkirjaa? — En, viimeksi kai joskus yläasteella kirjoitin. Ja joskus lukiossa yritin kirjoittaa johonkin kännykkäsovelluspäiväkirjaan, mutta ei sitä jaksanut kuin pari päivää muutaman kuukauden välein. Sitten perustinkin tän blogin.

9. Ikäsi? — Alle puoli vuotta matkaa ensimmäiseen kakkosella alkavaan kaksinumeroiseen ikälukuun.

10. Mitä asioita rakastat? — Jos tällä meinataan jotain tavaraa, niin en oikeastaan rakasta mitään tiettyä asiaa. Moni asia on tärkeä, kuten vaikka älypuhelin tai läppäri, mutten koe rakastavani niitä. Mut jos meinataan tekoja tai henkilöitä, niin niistä löytyy paljon mitä rakastan.

11. Mitä toivot joululahjaksi? — En toivonut mitään ihmeellistä, mutta joulukalenterin 7. luukussa oli niistä juttua.

nikdy hyvn kysymykset:

1. Poliittinen suuntautuneisuutesi?  — Kokoomus&vihreät, eli sinilevä.

2. Pokemon vai digimon? — En koskaan lapsena seurannut kumpaakaan, mutta sanotaan vaikka pokemon.

3. Paras tapa lievittää stressiä? — Jokaisella on omat tapansa, mulla toiminee nukkuminen.

4. Maa jossa haluaisit vierailla. Miksi? — Tästä postauksesta löytyy vähän ajatuksia, mutta jos joku yksittäinen pitäisi sanoa niin USA, koska siellä olisi niin paljon nähtävää.

5. Mitä uutisia seuraat ja mistä? — En seuraa aktiivisesti mitään (on vähän unohtunut), mutta satunnaisesti katson tv:stä, luen hesaria tai päädyn lukemaan netistä jotain satunnaisia artikkeleja.

6. Parasta perheessäsi? — Rehellisyys, tasa-arvoisuus, läheisyys ja lämpimät välit.

7. Mikä on paras teko/valinta jonka olet elämässäsi tehnyt? — Vaikea sanoa, en osaa sanoa mitään yksittäistä. Viimeisin merkittävä valinta taisi olla TTY:lle hakeminen Aalto-yliopiston sijaan, joten vastataan vaikka se.

8. Tuomitsetko helposti ihmisiä tuntematta heitä? — En omasta mielestäni, ennemminkin oon tosi hyväuskoinen ihan viimeiseen asti. Paitsi jos joku vaikkapa käyttäytyy jotenkin tosi tökerösti suoraan päin naamaa, niin silloin saatan tuomita vaikken tuntisi.

9. Miksi bloggaat? — Koska tästä on muodostunut tärkeä harrastus, jonka kautta voi toteuttaa itseään monin tavoin, kuten kirjoittamalla ja kuvaamalla, ja saada jotain vastakaikua.

10. Mikä on mielipiteesi tosi-tv:stä? — Jotkut tykkää, jotkut ei. Ite tykkään joistain formaateista, mutta useimmat on ihan täyttä kuraa…

11. Millaisena näet itsesi kahdenkymmenen vuoden päästä? — Vaikea sitä on ennustaa, kun ei edes vuotta eteenpäin voi olla mistään varma, mutta olisin silloin lähes 40-vuotias (hui!), joten voisin haaveilla olevani nähnyt paljon maailmaa, onnellisesti naimisissa, muutaman ihanan ja terveen lapsen äiti, vakituisessa työssä arkkitehtina, asuttaen kaunista ja tilavaa kotia, jonka asuntolainaa olisi vielä parisen vuotta maksettavana.

Sattuiko kukaan samaistumaan johonkin kohtaan? Ja pahoittelut, en jaksa tällä kertaa haastaa ketään, pakko päästä nukkumaan hetikohtapian.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

 1. Mulla on toi tismalleen sama juttu hiuksien kanssa! En osaa tehdä kampauksia, mulla on tällä hetkellä pitempi letti kuin koskaan niin en oikein osaa olla tän kanssa + vierastan tukan laittamista kiinni 😀 Yleensä mun hiukset on tylsästi auki, mutta nyt kesäks aattelin tosiaan opetella niitä kampauksia!

  1. Joo, just sama ku mulla! Tosin mulla on aina ollut tosi pitkä tukka enkä silti oo koskaan oppinut/opetellut tekemään mitään. 😀 Siks aattelin että jos tekisin tänne semmosen jonkunlaisen postaussarjan, jossa yritän vääntää hiuksiin jotain kampauksia tai jotain muuten vaan vaihtelua tälle suoralle lättätukalle, niin jospa siitä olisi muillekin samasta "ongelmasta" kärsiville inspiraatioksi. 🙂

 2. Mie teen ihan samaa, kun keskityn! Joskus sain huuleni niin karmean näköiseksi, että se turposi toiselta puolelta ja olinkin sitten sen päivän ihan toispuoleinen… Ja se mitä sanoit kaverisi hammasraudoista, minulla oli sama silmälasien kanssa. Tykkäsin laseista pienenä niin paljon ja halusin itsellenikin sellaiset ja sainkin, mutta vasta neljännellä luokalla 😀
  Niin ja kuivunutta erikeeperiä on ihanaa repiä irti liima-alustoista… Miten se liima onkin niin kivaa? 😀

  1. Haha, kiva kuulla etten oo kaikkien juttujen kanssa ihan yksin. 😀 En tiiä, joku siinä viehättää! Mä tykkään sitä sormista repiä, kun se tuntuu niin hauskalta. 😀

 3. Vähä naurahin vahingossa lempileffoilles 😀 ei mitää vikaa mutta aika erityyppiä keskenään 😀 ( ps. Sori ku laitan nimettömänä, mutta en oo oikein lämmenny tuolle google -hommalle, oon varma et se on joku maailmanvallotus juoni 😀 ) Seuraan kuitenki aina ahkerasti tätä blogias, aivan ihana! Seuraisin "virallisesti", mut en vaan voi, minen saata, tehä googletiliä 🙂 Arkkitehtuuri on nimittäin lähellä miunki sydäntä. Terveisin, melkein kaimasi, Helmiina 😀 (no okei, sori, se on miun toinen nimi, mut oli pakko heittää se sinne)

  1. Haha joo tiiän. 😀 En osannu valita vaan toista niin piti laittaa kummatki, mun leffamaku on aika laaja. 😀 Kiitos! Ei tosiaan haittaa vaikka seuraisi ilman google-tiliä, ihanaa kun jaksoit kommentoida siitä huolimatta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *